Share on Facebook (0)
 
Tweet on Twitter
  

Jej cesta ku kabelkám začala už veľmi dávno a to tak prirodzenou cestou, že o nej ani nevedela. Jedného dňa sa však bežná záľuba v kabelkách, ku ktorej sa môže priznať azda každá žena, zmenila o 180°. Mária Strapáčová, zakladateľka a majiteľka mladej módnej značky Mirrormirror sa rozhodla, že si už kabelky nebude len kupovať, ale ich bude aj predávať.

„Povedala som si: Veď prečo nie? Je to oblasť, ktorú mám rada a nielen ja, ale hádam každá žena sa poteší novému módnemu doplnku, ktorým kabelka bezpochyby je. Aj keď predstava vlastného podnikania zneisťovala mojich blízkych, ktorí mi dávali vzácne rady, ako sa tomuto môjmu nápadu vyhnúť. Našťastie som dostatočne tvrdohlavá a v žiadnom ohľade som sa nedala odradiť,“ prezrádza o svojich začiatkoch Mária Strapáčová.

Dnes je jej značka Mirrormirror oveľa ďalej, ako bola pôvodná myšlienka mať vlastné podnikanie, vlastný obchod s kabelkami a doplnkami s pridanou hodnotou v podobe vlastných návrhov.

Mária navrhuje kabelky pod značkou Mirrormirror, ktoré sú unikátne tým, že si ich môže každá zákazníčka vyskladať podľa seba a svojho vkusu. Skladajú sa z dvoch častí, tela kabelky v rôznych farbách a vršku/flapu, ktorý je meniteľný pomocou troch cvočkov.

Flapy sú pestré v rôznych farebných prevedeniach s motívmi folklórnymi, letnými či celoročnými. Takýmto spôsobom si majiteľka kabelky Mirrormirror vystačí s jedným telom kabelky – napr. bielym a k tomu si môže nakombinovať dva, tri či štyri flapy, čiže má napr. 4 varianty, ale v šatníku zaberú miesto iba jednej kabelky. No nie je to úžasné? Toto musí oceniť snáď každá žena … ale i jej muž!

Okrem crossbody „Mirrorriek“ značka ponúka typologicky rôznorodé kabelky a k nim prislúchajúce doplnky, ako ramienka a prívesky, ktoré vedia krásne oživiť jednofarebné kabelky, ktoré sú súčasťou azda každého dámskeho šatníka.

Ak uprednostňujete pestrosť a farby, je to presne to, čo, v portfóliu značky Mirrormirror nájdete. Mária sa pri tvorbe kabeliek najčastejšie inšpiruje módou, slovenským folklórom, prírodou a v princípe všetkým, čo sa okolo nej deje.

„Stále mám oči a uši na stopkách, a podnety a inšpiráciu z každodenného života v kombinácii s predstavami zákazníčok každodenne vkladám do svojich kabeliek,“ približuje svoju prácu majiteľka značky Mirrormirror  Mária Strapáčová.

Vlajkovou loďou značky je zaiste jedinečný Arabela – Business set, ktorý zahŕňa dve kabelky, jednu veľkú, tzv. business kabelku (rozmery 31 x 23 x 16 cm) a druhú malú, crossbody kabelku (rozmery 21,5 x 15,5 x 7 cm). Možno ich nosiť spolu alebo aj zvlášť. V ponuke sú 4 farby – čierna, hnedá, zelená a červená.

Veľká kabelka sadá nosiť dvoma spôsobmi – do ruky alebo má tiež nastaviteľné crossbody ramienko (67 – 120 cm). Malá kabelka je na tom podobne, má malé uško do ruky a aj crossbody zlatú retiazku (120 cm). Arabela set je vhodný nielen do práce, ale i na chvíle strávené mimo nej. Rozhodne je však určený pre dámy, ktoré chcú zaujať prirodzeným a nenúteným spôsobom.

Vzácnosťou nielen značky Mirrormirror, ale i všeobecnej ponuky kabeliek na Slovensku, je zaiste originálny set dvoch kabeliek, ktorý nesie názov „Mama a dcéra“. Set je ladený v jemnej modrej farbe so striebornou farbou zámku, čo z neho robí celoročne použiteľný módny doplnok, kombinovateľný napr. s rifľami.

Každá dáma ocení praktický uzáver kabeliek, ktorý umožňuje ľahké zapínanie i odopínanie a to i pre dieťa. Ramienko je kombináciou koženky i retiazky. Koženka je nastaviteľná, čo je veľkou výhodou najmä pri slečnách, ktoré rastú ako z vody a tiež je pohodlnejšie nositeľná na ramene. Retiazka navyše dodáva kabelke elegantný štýl. „Mama a dcéra“ sú veľkosťou prispôsobené požiadavkám mamy a dcéry – mamina je väčšia a dcérina menšia.

Originálne zdobenie kabelky v podobe srdiečok a rozkvitnutých kvetov dokonale vystihuje vzťah mamy a dcéry. Kabelky sú vhodné na bežné nosenie, ale môžu tiež poslúžiť aj ako módny doplnok k šatám na rôzne spoločenské príležitosti. Rozmery „Mama“ kabelky sú: šírka 24 cm x výška 18 cm x hĺbka 8 cm, dĺžka ramienka max. 130 cm. Rozmery „Dcéra“ kabelky sú: šírka 20 cm x výška 14 cm x hĺbka 8 cm, dĺžka ramienka max. 90 cm.